Jocul cu materialele in design-ul interior

Jocul cu materialele in design-ul interior


    Un lucru pe care il vei observa intotdeauna in amenajarile interioare este ca, de multe ori, designerii se vor juca cu o varietate de materiale pentru a crea aspectul dorit. Acest lucru ar putea fi o simpla fata de masa asezata pe o masa mare, impresionanta sau ar putea fi o husa aruncata pe ocanapea. Tesaturile sunt folosite, in general, pentru a furniza culoare sau textura camerei si poti utiliza tesaturi pentru a scoate in evidenta decorul pe care il urmezi sau pur si simplu sa-l accentuezi.

    Jocul cu materialele in design-ul interior
 
    Cand vine vorba de tesaturi, exista mai multe selectii de unde poti alege si poate fi greu sa gasesti una care functioneaza cel mai bine pentru casa ta. Nu trebuie doar sa te gandesti la tesaturile care acopera pernele si ferestrele, pentru a numi cateva locuri, dar ar trebui sa te gandesti la tesatura care acopera mobilierul.

    Cand vine vorba de tesaturi, exista multe tipuri diferite, iar combinatiile sunt infinite, dar pentru scopul practic, ne vom uita la o tesatura de 100% si nu la asocieri tesaturi.

Bumbac:


    Bumbacul este o fibra naturala, care se gaseste intr-o multime de diferite amestecuri si tesaturi. Este confortabila si aerisita, ceea ce face il un material excelent de a lucra cu el. De asemenea, aceasta are trasaturile minunate de a fi rezistent la plieri si alte semne de uzura. Principala problema cu bumbacul este ca acesta tinde sa se pateze si se murdareste foarte usor. De aceea, daca alegi sa folosesti bumbacul in casa ta, trebuie sa folosesti un amestec de bumbac in loc de bumbac pur.

Jocul cu materialele in design-ul interior - bumbacul

Acrilic:


    Acrilicul este cunoscut, de asemenea, ca fibra acrilica, fiind un material sintetic, care a fost creat ca o alternativa la lana si casmir. Tesatura este surprinzator de moale, confortabila si durabila, ceea ce transforma acest material intr-o alegere excelenta pentru decorarea casei. In general, acrilicul mentine culoarea extrem de bine si rezista la scorojire, ceea ce este excelent, atunci cand va trebui sa-ti cureti unele dintre tesaturi. Acrilicul  rezista, de asemenea, la pete, uzura si sifonare.

Jocul cu materialele in design-ul interior - acrilic

Nailon:


    Un alt material sintetic, nailonul este un material elastic care are o textura moale. Aceasta este, de obicei, rezistent la pete si mentine culoarea extrem de bine. Desi este o tesatura puternica tinde sa fie folosita numai in amestecuri si nu in stare pura. Deoarece este un material elastic si puternic, utilizarea nailonulului sau a amestecurilor cu nailon, este, practic, nelimitat atunci cand vine vorba de decorul casei tale.

Jocul cu materialele in design-ul interior - nailonul

Piele:


    Ultima tesatura despre care vom vorbi este pielea, care este un material natural, produs prin tabacirea a diferite piei, de obicei, de vaca, dar nu intotdeauna. Pielea poate adauga un element bogat unei case si multe persoane il apreciaza, desi nu este cea mai usoara tesatura de intretinut. Piele necesita multa munca, iar culoarea poate disparea atunci cand aceasta este amplasata in lumina directa a soarelui. O alta problema cu pielea este aceea ca ea se poate zgaria si murdari destul de usor. Totusi, aceasta poate fi o alegere excelenta pentru mai multe camere.

Jocul cu materialele in design-ul interior - pielea

    Principalul lucru ce trebuie sa ne amintim despre tesaturi este acela ca trebuie sa alegi ceva care iti convine si tesaturi care se potrivesc cu stilul tau de viata. Nu vei dori sa utilizezi multa matase daca ai caini si pisici. Daca esti in dubii in ceea ce priveste o tesatura, uita-te dupa o alternativa intr-un amestec de tesaturi in loc sa lucrezi cu 100% material pur.