Foloseste plantele in avantajul tau

Foloseste plantele in avantajul tau

 

Foloseste plantele in avantajul tau

    Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.
 

Magazinul Ann Demeulemeester


Aceasta cladire este caracterizata de pereti vii ondulati realizati dintr-o cultura geo-textila cu erbacee perene.

    Magazinul Ann Demeulemeester din Seul, Coreea de Sud este caracterizat de pereti vii ondulati realizati dintr-o cultura geo-textila cu erbacee perene. Aspectul verde este transferat chiar si in interiorul magazinului. Mass Studies, firma coreeana de arhitectura responsabila cu proiectarea, a vrut sa includa natura in ceea ce adesea li se spune "medii reci".

Aspectul verde este transferat chiar si in interiorul magazinului.

Muzeul CaixaForum, Madrid

 
 Patric Blanc a proiectat aceasta gradina verticala frumoasa pe peretii exteriori ai muzeului CaixaForum din Madrid.
    Patric Blanc a proiectat aceasta gradina verticala frumoasa pe peretii exteriori ai muzeului CaixaForum din Madrid. Mai mult de 15.000 de plante si  mai mult de 250 de specii acopera o intreaga parte a cladirii istorice, construita in 1899. Plantele sunt aranjate in asa fel incat sa formeze un design pictat, cu arcade si culori, creand un sentiment de miscare.

Gradina verticala in ghivece


    Nu suntem siguri unde este localizata aceasta gradina verticala incredibila, dar sigur este impresionanta. Ei au mers pe o abordare low-tech pentru a acoperi spatiile vaste, albe, cu plante cu flori, fiecare fiind introdusa intr-un ghiveci si atasata peretelui in mod individual. Intrebarea este, cum le uda pe toate?
 
 Gradina verticala in ghivece