Afirmatii din trecut ce nu s-au adeverit

Afirmatii din trecut ce nu s-au adeverit


"Cel mai bun aruncator de baseball si tranformandu-l intr-un jucator de dreapta este unul dintre cele mai stupide lucruri pe care l-am auzit."
- Tris Speaker, vorbind despre Babe Ruth, 1919.
 
Tris Speaker, vorbind despre Babe Ruth, 1919

    Ruth a fost numit cel mai mare jucator de baseball din istorie in diverse sondaje si clasamentele. El a devenit primul jucator a lovit 60 de home runs intr-un sezon (1927), un record care se afla de 34 ani in top, pana cand a fost intrecut de Roger Maris in 1961.
 
"A noastra a fost prima [expeditie], si, fara indoiala, va fi ultima, de a vizita aceasta localitate nefolositoare."
- Locotenent Joseph Ives, dupa vizita la Marele Canion in 1861.

Locotenent Joseph Ives, dupa vizita la Marele Canion in 1861.

    Mai mult de un secol mai tarziu, cinci milioane de persoane anual, viziteaza aceasta "localitate nefolositoare", cu masina, pe jos, in aer si, pe  raul Colorado in sine.

"Daca fumatul excesiv joaca, de fapt, un rol important in aparitia cancerului pulmonar, pare a fi unul minor."
- W. C. Heuper, Institutul National de Cancer, 1954.

W. C. Heuper, Institutul National de Cancer, 1954.

    In 1964, Raportul General asupra Fumatului si a Sanatatii, a inceput sa sugereze relatia dintre fumat si cancer, ceea ce a confirmat sugestiile sale cu 20 ani mai tarziu, in anii 1980. In zilele noastre, este bine cunoscut faptul ca, pe termen lung, expunerea la fumul de tutun este printre cele mai comune cauze ale cancerului pulmonar.

"Mai bine ai lua munca de secretariat sau sa te casatoresti."

- Emmeline Snively, consiliera modelului in devenire Marilyn Monroe in 1944.

Emmeline Snively, consiliera modelului in devenire Marilyn Monroe in 1944.

    In 1944, Marilyn Monroe a fost descoperita de un fotograf care a incurajat-o sa aplice la agentia de modeling Blue Book. I s-a spus de catre Snively, director al Agentiei de modeling, ca ar trebui sa devina secretara, plus ca ei cautau modele ce aveau parul mai deschis la culoare. Asa ca, Marilyn si-a vopsit parul brunet in blond-auriu. In final, a semnat un contract cu Agentia si, bineinteles, a devenit cel mai de succes model al agentiei.

"Citeste-mi buzele: Fara noi taxe."

- George Bush, 1988.

George Bush, 1988.

    Acest angajament a fost punctul central al campaniei lui Bush, pentru nominalizarea partidului sau la Conventia Nationala Republicana din 1988. A fost o afirmatie puternica, decisiva si indrazneata.
    Asa cum, uneori presedintii trebuie sa o faca, Bush a ridicat taxele. Cuvintele sale au fost folosite impotriva lui, de catre Guvernatorul de atunci al statului Arkansas, Bill Clinton, intr-un anunt ce a devenit un atac devastator in timpul campaniei prezidentiale din 1992.