Incalzirea casei cu panouri radiante

Incalzirea casei cu panouri radiante


Incalzirea prin panouri radiante necesita o investitie initiala mult mai mica si asigura confortul unei incalziri radiante in podea.

Caracteristici panouri radiante pentru incalzire

Exista mai multe tipuri de panouri radiante pentru incalzirea casei: panouri radiante modulare, panouri radiante de colt, panouri radiante de perimetru, dale electrice si panouri radiante de podea. Acestea pot fi panouri radiante montate pe perete si pe tavan, si de obicei, sunt realizate din aluminiu sau otel.

Incalzirea casei cu panouri radiante

 

Majoritatea panourilor radiante sunt incalzite electric. Desi ele pot fi, de asemenea, incalzite cu apa calda (transportate de tubulatura), oamenii, de multe ori,  refuza aceasta optiune datorita posibilitatii scurgerilor de apa.

Dezavantaje panouri radiante

Sistemele de incalzire prin panouri radiante nu va asigura confortul unei incalziri de podea, iar unii oameni se plang ca panourile radiante ar incalzi doar partea de sus a corpului (in cazul sistemelor de tavan), insa conteaza si calitatea acestor panouri, precum si modul lor de instalare. In plus, din moment ce majoritatea sistemelor de panouri radiante consuma energie electrica, acestea au costuri ridicate de exploatare.
 
Avantaje panouri radiante

Avantaje panouri radiante

  • Incalzirea prin panouri radiante este o investitie relativ ieftina (mult mai ieftina decat sistemele radiante de podea. Datorita acestui fapt, ele pot fi folosite pentru a furniza incalzire suplimentara in camere si pentru anumite parti ale casei.
  • Panourile radiante pot fi controlate separat pentru fiecare parte a casei, ceea ce permite economii cu energia electrica ori.
  • Sistemul are un timp de raspuns rapid (mult mai rapid decat alte sisteme radiante), ceea ce permite cresterea temperaturii la un nivel confortabil in cateva minute.

>> Firme cu panouri radiante in Brasov