Iluminarea exterioara - corpuri de iluminat pentru terasa

Iluminarea exterioara - corpuri de iluminat pentru terasa


O buna iluminare va face mai mult decat sa prelungeasca timpul de stat in aer liber, va transforma curtea si terasa casei intr-un loc mai sigur si sporeste securitatea de acasa.

Iluminarea exterioara
 
Iluminarea a parcurs un drum lung, inca din zilele tortelor Tiki si a felinarelor de hartie, desi aceste optiuni clasice sunt in continuare disponibile si au o atractivitate festiva. Instalarea corpurilor de iluminat moderne de exterior este atat de convenabila si flexibila, incat daca instalati un bec in pamant, puteti avea iluminarea peisajului. Desigur, vorbim despre iluminarea solara, care utilizeaza lumina solara pentru a incarca bateriile.

Aceste corpuri de iluminat vin intr-un numar variat de stiluri ce se potrivesc in diferite zone ale peisajului de acasa. Luminile integrate, cum ar fi spoturile amplasate in pavaje si chiar si in scari, ajuta la orientarea pe intuneric, iar luminile pentru peisaj pot ilumina aleile sau pot fi montate pentru garduri sau pereti. Frumusetea corpurilor de iluminat solare vine din faptul ca nu exista fire de electricitate, iar luminile vor functiona aproape oriunde soarele straluceste. Luminile solare furnizeaza o buna iluminare, de asemenea. Un dispozitiv complet incarcat la lumina solara poate oferi pana la 15 ore de iluminare.
 
Corpuri de iluminat de exterior

O alta optiune buna pentru iluminarea terasei sunt corpurile de iluminat de joasa tensiune (12 volti). Aceste lumini nu vor soca, ceea ce le face un proiect usor de realizat de catre oricine. Acestea sunt disponibile intr-un numar mare de niveluri de luminozitate, sunt ieftine si eficiente din punct de vedere energetic. Exista, de asemenea, corpuri de iluminat de exterior montate pe perete (120 V) si spoturi ce pot fi luate in considerare pentru zonele care au nevoie de o iluminare puternica.

La ce ar trebui sa te gandesti atunci cand instalezi corpuri de iluminat de exterior? Ei bine, prima pe lista este siguranta. Asigura o iluminare excelenta pe scari si in jurul bazinelor, iazurilor si a bailor fierbinti, tip jacuzzi. Ar trebui sa adaptezi lumina, astfel incat sa nu straluceasca direct in ferestre sau pe cele ale vecinilor tai. Alege luminile care se potrivesc cu corpurile de iluminat de exterior existente, pentru a se mentine coerenta. Senzorii de miscare sunt un plus, de asemenea. Luminile functioneaza doar daca le folosesti. Nu mai fa presupuneri si seteaza-ti luminile sa se aprinda in mod automat.