Cum functioneaza incalzirea radianta prin pardoseala

Cum functioneaza incalzirea radianta prin pardoseala


Este o dimineata rece si te trezesti cu zapada la fereastra dormitorului. Este greu sa te ridici din confortul patului - dar cana de cafea nu se va face singura. Cobori din pat si iti pui picioarele goale pe podeaua calda din lemn de esenta tare. Cand te indrepti catre baie, te confrunti cu placi ceramice incalzite. In bucatarie, picioarele tale intampina o podea calda din gresie. Se vede ca te bucuri de beneficiile incalzirii radiante prin pardoseala.
 
 Cum functioneaza incalzirea radianta prin pardoseala
 
Incalzirea radianta prin pardoseala implica instalarea bobinelor electrice de incalzire sau a tubulaturii de apa incalzita sub podeaua casei tale. Cu un sistem incalzirea radianta prin pardoseala, caldura din pardoseala incalzeste tot ce atinge si radiaza in intreaga camera de la pardosea in sus. Ganditi-va la incalzirea radianta prin pardoseala ca si cum ar fi caldura de la soare. Intr-o zi insorita, daca iesi din umbra in soare, te vei incalzi, chiar daca temperatura aerului este in esenta aceeasi. Acesta este modul in care functioneaza incalzirea radianta prin pardoseala. Temperatura din intreaga camera este constanta in comparatie cu sistemul standard de incalzire, unde aerul se ridica, se raceste si apoi se indreapta catre podea.
 
 
Incalzire radianta prin pardoseala In afara de incalzirea consecventa de la podea la tavan, unii oameni se uita dupa beneficii economice cu sistemele de incalzire radianta prin pardoseala. Mai economic decat furnalele, incalzirea radianta prin pardoseala poate taia costurile cu incalzirea, cu 25 - 50 de procente [sursa: Departamentul de Enrergie SUA]. Noile case sunt cei mai buni candidati pentru un sistem de incalzire radianta prin pardoseala, in intreaga casa, dar si casa ta existenta poate fi, de asemenea, modernizata cu succes. Unii oameni ce detin case mai vechi, aleg instalatii pentru o singura camera, o bucatarie sau baie, in loc sa realizeze un sistem pentru intreaga casa.

Conceptul incalzirii radiante prin pardoseaa nu este nou. Romanii antici au folosit conducte de apa calda pentru a incalzi pardoselile si era sistemul de incalzire preferat in Europa, din 1970. In afara de beneficiile pe termen lung in ceea ce priveste costurile, incalzirea radianta prin pardoseala este una silentioasa, fara conducte de aer sonore sau cuptoare pentru a face fata. De asemenea, sistemul de incalzire radianta prin pardoseala este buna pentru persoanele cu alergii - eliminarea aerului suflat poate reduce acarienii cu pana la 80% [sursa: Warmly Yours].