Materiale recomandate pentru terasa

Materiale recomandate pentru terasa


    Terasele exterioare au multe utilizari. Ele sunt o frumoasa adaugare a casei. Poti alege din mai multe tipuri de materiale.
 
Materiale recomandate pentru terasa

    Multi oameni ar prefera sa cumpere o casa cu spatiu suplimentar pentru a amplasa o terasa in aer liber, in timp ce altii aleg case care au deja o astfel de terasa. De ce? Terasele in aer liber reprezinta un spatiu grozav pentru petreceri sau pur si simplu pentru relaxare in aer proaspat si curat. Este un bun loc de intalnire pentru a manca sau a petrece cu prietenii sau familia. De asemenea, terasa ofera intimitate casei.
  
    O terasa de exterior ofera un mediu pasnic pentru studenti, pentru a invata, pentru familie sau pentru a reuni oameni de afaceri pentru o intalnire. In timpul noptilor reci, acesta este locul perfect pentru a te bucura de o bautura calda, de exemplu un pahar de lapte, o ceasca de cafea sau ceai. In timpul zileleor toride, acesta este un loc placut unde te poti relaxa si poti savura bauturi reci, cum ar fi shake-ul, sucuri de fructe sau carbogazoase cu multa gheata. Este un loc bun pentru a sta confortabil si sa-ti reculegi gandurile. O petrecere cu gratar poate, de asemenea, sa fie distractiva aici.

    Dupa cum poti vedea, exista o multime de utilizari ale terasei in aer liber. Mai mult decat atat, terasa poate fi conceputa in diverse stiluri si design-uri. Poti sa o personalizezi, pentru a pune amprenta propriului stil: poti amplasa o punte pentru piscina, foisor, spa si altele. Exista punti cu alte elemente care pot infrumuseta mai mult locul si se adauga la o atmosfera pasnica.

Terasa din lemn de conifere

    Este important sa planifici puntea pentru a o face mai durabila si sa reziste mai mult. Cu cat este mai mare terasa, cu atat aceasta va fi mai proaspata. Poti sa te bucuri mai mult de terasa daca exista si spatii suplimentare. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca terasa in aer liber este rezistenta si de lunga durata.

    De asemenea, ar trebui sa alegi materialele potrivite pentru puntea terasei. Cea mai frecventa alegere de materiale pentru terasa este lemnul natural, pentru ca este robust si puternic. De asemenea, lemnul este usor de instalat. Pentru ca lemnul este un element natural, acesta da o senzatie minunata atunci cand mergi descult pe el.

    Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele lemnului este ca acesta este predispus la putrezire. De asemenea, se poate despica si incovoia. Lemnul are nevoie de curatare anuala la fel ca orice alt material pe care il folosesti pentru terasa.

    Un fel de lemn pe care il poti utiliza se numeste lemn tratat sub presiune. Acesta este cel mai putin costisitor material pentru puntea terasei si este confectionat din pin galben. Acest tip de lemn dezvolta, cu usurinta, crapaturi, daca nu este bine intretinut. Unele persoane prefera asta, pentru ca este mult mai convenabil din punct de vedere financiar. Este nevoie de o intretinere regulata.

Terasa din cedru

    Lemnul de cedru rosu este un alt material, care de obicei are culoarea maro deschis, maro ciocolatiu sau roz de somon. Acesta trebuie tratat bine pentru a-si mentine culoarea. In caz contrar, culoarea se va transforma cu usurinta in gri argintiu sau maro. Acest lemn este rezistent la degradare si este foarte rezistent. Coniferele au culoarea de rosu deschis sau maro roscat.
 
Terasa din lemn de mahon

    Mahonul este confectionat din copac de mahon adevarat, dar nu toate aceste materiale sunt rezistente la degradare. Ca un sfat, mahonul in culori de rosu-inchis si maro sunt mai robuste si rezistente la degradare.