Cladiri din gheata

Cladiri din gheata

 
 Cladiri din gheata
 
     V-ati intrebat vreodata daca ar fi posibil sa creati propriul castel din gheata? Sau poate un palat de gheata sau hotel? Ganditi-va la aptitudinile extraordinare necesare pentru a sculpta aceste edificii de gheata: efortul depus, determinarea si rabdarea de care ati avea nevoie suficiente pentru aduce un sculptor in pragul nebuniei. In functie de care parte a sticlei va uitati, cel mai rau aspect sau cel mai frumos dintre toate, este faptul ca ciclul de viata al acestor mase inghetate de apa seamana cu niste fluturi. Asa ca astazi vom explora unele dintre cladirile cele mai uimitoare facute din gheata, care au disparut si au fost reconstruite de mai multe ori.
 

Hotelul de gheata, Quebec, Canada


Hotelul de gheata, Quebec, Canada

    In fiecare ianuarie, la 10 km est de orasul Quebec, se ridica un hotel de gheata extraordinar. Este conceput cu 85 de paturi acoperite cu blanuri de cerbi si este realizat din 15.000 tone de gheata. Singurul loc incalzit din hotel este baia!

Palatul de gheata, St. Petersburg, Rusia

 

 Palatul de gheata, St. Petersburg, Rusia  Palat de gheata rusesc

    De peste 200 de ani, acum vechea capitala a Rusiei imperiale, a recreat palatul ornat cu gheata, construit in 1740 pentru imparateasa Anna Ioannovna. Vizitatorii platesc 150 de ruble ($5; 4 euro) pentru a vedea complexul, care a fost realizat din peste 3 tone de gheata colectata din lacurile din apropiere. Puteti, de asemenea, sa va faceti nunat aici pentru suma de 10.000 de ruble.

  Sculpturi de gheata

Hotelul de gheata, Jukkasjärvi Suedia

 
 Hotelul de gheata, Jukkasjärvi Suedia

    Constructia primului hotel de gheata din lume a inceput in 1990, cand artistul francez Jannot Derid a avut o expozitie intr-un igloo cilindric. Intr-o noapte, nu erau camere disponibile in oras, astfel incat unii dintre vizitatori au decis sa-si petreaca noaptea in cladirea din gheata, infasurati in saci de dormit, peste blana de reni. Acestia au fost primii oaspeti ai hotelului. Hotelul are acum peste 80 de camere in fiecare an si exista doar intre lunile decembrie si aprilie. Cu fiecare an ce trece, design-ul cladirii si camerele se schimba. Acest hotel este unic.

Carnavalul de Iarna din Saint Paul, Minnesota

 
 Carnavalul de Iarna din Saint Paul, Minnesota  Carnavalul de iarna din Saint Paul 2004
 
    Carnavalul de Iarna din Saint Paul, Minnesota, a inceput inca din 1886, dupa ce un ziarist din New York a descris orasul ca fiind "o alta Siberia, un loc impropriu pentru locuit". Camera de Comert locala, dornica sa-i dovedeasca ca a gresit, a creat unul dintre cele mai minunate spectacole de iarna. Carnaval ofera de toate, de la palatul de gheata celebru, (foto din 2004 si 1887) pana la plimbari cu bobul si curse de cai pe gheata. Carnavalul are chiar si propria familie regala!
 
 Palatul de iarna St Pauls 1887

Castelul de zapada din Kemi, Finlanda


    Castelul de zapada din Kemi, in Finlanda, este cel mai mare castel din lume si este reconstruit in fiecare iarna. In primul an, sculptura uriasa de gheata a atras pana la trei sute de mii de vizitatori.
    Hotelul este amplasat intre 13.000 si 20.000 de metri patrati de teren, in functie de anul in care este construit. In fiecare an, arhitectura este complet diferita. Trei caracteristici raman, totusi, acestea fiind: o capela, un restaurant si un hotel.
 
 Castelul de zapada din Kemi, Finlanda