Afla mai multe despre corpul tau

Afla mai multe despre corpul tau


    Cu toata tehnologia de care dispunem si cu toate cunostintele acumulate de-a lungul istoriei tot nu am ajuns sa stim totul despre propriul nostru corp. Spre exemplu, de ce nu ne putem folosi mai mult de 10-15% din creier? Ce s-ar intampla daca am putea? Totusi, exista anumite curiozitati pe care le-am aflat, iar in cele ce urmeaza le puteti afla si voi.

Afla mai multe despre corpul tau
 

Pielea alba a evoluat de-a lungul timpului


    Se pare ca toti am fost negrii (in concordanta cu faptul evolutiv ai primilor oameni din Africa). Pielea alba a fost rezultatul oamenilor care s-au deplasat departe de Ecuator. De asemenea, toate tipurile de piele, ar parea alb cremos. Vasele de sange de la suprafata adauga bujori in obraji, de culoare rosie. De asemenea, pigmentul galben nuanteaza "panza". In cele din urma, melanina cu tonuri sepia, creata ca raspuns la razele ultraviolete, apare de culoare neagra in cantitati mari. Aceste patru nuante se amesteca in proportii diferite pentru a crea culoarea pielii tuturor popoarelor de pe Pamant.

Pielea alba a evoluat de-a lungul timpului

Piciorul are cea mai groasa zona a pielii organismului


    Pielea de pe palme si talpile picioarelor este de 4 mm grosime, fiind cea mai groasa piele de pe corp, calcaiul fiind cea mai groasa portiune. De asemenea, aceasta zona are cele mai multe glande sudoripare decat in orice alta zona.

Piciorul are cea mai groasa zona a pielii organismului

Apendicele nu este atat de inutil cum crezi


    Denigrat demult ca fiind inutil, apendicele are de fapt un motiv de a exista - se comporta ca o casa "sigura" pentru bacterii benefice ce traiesc in intestinele umane. Bacteriile benefice din apendice ce ajuta la digestie, formeaza diaree ce evacueaza complet intestinele si apare dupa aceea pentru a repopula intestinul.
 
 Apendicele nu este atat de inutil cum crezi
 

Corpul uman este mai inalt dimineata decat seara


    Corpul este mai inalt dimineata decat seara. Prin urmare, ar trebui sa-ti programezi meciul de baschet dimineata, la prima ora. Acest lucru se intampla deoarece trupurile noastre sunt, in medie, cu aproximativ o jumatate de cm mai inalte dimineata, datorita excesului de fluid dintre discurile noastre, care sunt alimentate in timp ce dormim. Pe masura ce ziua trece si organismele noastre sunt supuse statului in picioare, discurile se comprima si lichidul se infiltreaza afara, astfel organismul pierde aceea mica inaltime suplimentara.
 
 Corpul uman este mai inalt dimineata decat seara