Recomandari in amenajarea interioara a casei tale

Recomandari in amenajarea interioara a casei tale


    La amenajarea locuintei este necesara achizitionarea materialelor de constructii care trebuie sa se potriveasca cu tema si modelul de constructie al apartamentului sau casei. Prin urmare, vom incheia contracte cu furnizorii pentru livrarea materialelor (glet, adezivi, gresie si faianta, vopsea si altele), precum si cu o echipa de profesionisti care sa realizeze amenajarea. Desigur, amenajarea interioara se poate realiza chiar de noi daca stim pasii ce trebuie urmati si suntem constienti de munca dificila ce ne asteapta.

Recomandari in amenajarea interioara a casei tale
 

Solutii de termoizolare pentru apartamente     


    Solutiile de termoizolare a locuintei se folosesc pentru incalzirea apartamentului, ceea ce implicit duce la reducerea consumului de energie, in special in perioadele friguroase ale anului. Si totusi care sunt solutiile ce ne permit acest lucru?
    In primul rand trebuie sa ne concentram asupra peretilor, atat cei interiori cat si cei exteriori, dupa care se schimba tamplaria veche cu una din PVC, aluminiu sau lemn stratificat cu geam termopan. Atunci cand alegeti materialul pentru tamplarie trebuie sa stiti ca PVC-ul si lemnu sunt cei mai buni izolatori termici, in timp ce tamplaria din aluminiu este durabila in timp.

Solutii de termoizolare pentru apartamente

Daramarea peretilor in apartament     


    O idee pentru largirea spatiului disponibil, care este folosita din ce in ce mai mult, este daramarea peretelui despartitor intre bucatarie si sufragerie sau hol, in functie de cum este proiectata locuinta. Daca inainte puteam realiza acest lucru fara a intreba pe nimeni, noile reguli in vigoare cer autorizitie de la Primarie pentru orice operatiune de acest gen. Autorizatia se obtine doar daca daramarea peretelui nu va afecta structura de rezistenta a blocului respectiv.
    Documentul ce trebuie obtinut este Certificatul de Urbanism ce se obtine de la Serviciul de Urbanism al Primariei in raza careia se afla imobilul. Pentru acesta avem nevoie de o cerere tip, o copie dupa actul de proprietate si schita apartamentului, 2 planuri cadastrale, la scara de 1/500 si, respectiv 1/2000 si, nu in ultimul rand, un Certificat de Atestare Fiscala in original. Dupa obtinerea Certificatului de Urbanism se fac demersurile pentru obtinerea Autorizatiei ce da dreptul proprietarului de a darama peretii. Birocratia este greoaie si de aceasta data, astfel avem nevoie de: cerere tip, documentatie tehnica de desfiintare, ce trebuie sa fie in 2 exemplare, trebuie sa se incheie un contract cu o intreprindere de salubrizare pentru transportul molozului ce se formeaza in urma daramarii peretelui. Dupa eliberarea autorizatiei avem nevoie de acordul Asociatiei de Proprietari a blocului, precum si o declaratie legalizata de un notar cu privire la faptul ca apartamentul nu e instrainat, ipotecat sau gajat.
    In cele din urma se pot incepe lucrarile. Acest model de compartimentare se gaseste indeosebi la americani, care pentru economisire de spatiu, dar si pentru functionalitate, isi formeaza livingul si bucataria in acelasi loc. Astfel se amplaseaza un bar in zona bucatariei, pentru prepararea mancarii, o hota astfel incat irosul sa nu patrunda in zona in care este amplasata sufrageria si, bineinteles, mobilierul de bucatarie complet echipar cu electrocasnice de ultima generatie. Separarea bucatariei de sufragerie se realizeaza prin utilizarea de zugraveli, mobilier, pardoseli si culori diferite.
 
 Daramarea peretilor in apartament
 

Idei de design - Stilul Modern Minimalist     


    Design-ul si amenajarea apartamentului presupun imbinarea stilurilor si temelor de design astfel incat sa se creeze un spatiu armonios. Unul din stilurile des intalnite in prezent este stilul minimalist ce presupune obiecte din metal ce aduc cu ele o atmosfera rece, imbinate cu elemente moderne simpliste.
    Pentru a transforma atmosfera intr-una primitoare, chiar folosind stilul minimalist, este indicat sa se combine elementele minimale cu cele in culori vii, asa cum este de exemplu o masuta de cafea joasa din metal si sticla, poate fi armonizata cu un covor in tonuri vii, cu imprimeuri.
 
 Idei de design - Stilul Modern Minimalist