Umbrela luminata de picurii de ploaie

Umbrela luminata de picurii de ploaie


    Umbrelele ce se lumineaza cu LED-uri integrate nu sunt un produs nou: de la umbrele iluminate la umbrele pentru terase, umbrelele cu LED-uri au devenit obiecte banale. Dar iata o idee stralucita pe care nu am mai vazut-o pana acum: o umbrela luminoasa, care este alimentata de ploaie!

   Umbrela luminata de picurii de ploaie
 
    Designer-ul Kyun Park Sang a dus ideea umbrelei luminate la un alt nivel, cu aceasta umbrela realizata din fluorura de poliviniliden, o membrana conductoare care alimenteaza LED-urile cu energia picurilor de ploaie.

    Aparand pentru toata lumea ca o propunere pentru decorul filmului Bladerunner, aceasta umbrela este construita dintr-un nou tip de tesatura care recolteaza energia cinetica. Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Georgia, au dezvaluit o astfel de tesatura din microfibra nanogeneratoare la inceputul acestui an.

Aceasta umbrela este construita dintr-un nou tip de tesatura care recolteaza energia cinetica.

    Se poate valorifica energia de le purtatorul care pur si simplu merge pe jos sau chiar de la o usoara adiere. Din pacate, stratul de oxid de zinc din tesatura se degradeaza cand este ud. Acum, designer-ul Sang-Kyun Park foloseste un material experimental similar cunoscut sub numele de PDVF.

    Pe masura ce apa curge peste suprafata, potentialul de energie al picurilor de ploaie ce se lovesc pe membrana conductoare numita PDVF se transforma in energie electrica, alimentand LED-urile incorporate, luminand astfel umbrela. Cu cat este mai puternica ploaia, cu atat este mai luminoasa umbrela, pentru a te ajuta sa vezi pe unde mergi.  

Aceasta umbrela putea deveni prima aplicatie pe scara larga a tesaturii generatoare de energie din lume.

    Daca acest material misterios PDVF a depasit problema solubilitatii apei, aceasta umbrela putea deveni prima aplicatie pe scara larga a tesaturii generatoare de energie din lume. Asa ca asteptam cu nerabdare urmatoare ploaie.