Robotul ce tunde gazonul in mod automat

Robotul ce tunde gazonul in mod automat


    Oricine a petrecut o dupa-amiaza cosind gazonul stie problemele ce apar la locul de munca: mersul pe jos in linii drepte, monotone, cu emisiile  motorului in doi timpi ce-ti vin in fata, precum si foarte mult zgomot. Husqvarna Automower ofera un inlocuitor atractiv (desi scump), robotul ce coseste gazonul, alimentat cu energie solara, cu zero emisii.
 
robotul ce coseste gazonul, alimentat cu energie solara, cu zero emisii.
  
   Dupa instalarea unui cablu ingropat pentru trasarea perimetrului gazonului, robotul coseste iarba dupa lungimea preferata de tine, in mod regulat. Pentru ca iarba este taiata in mod frecvent, in cele din urma, taieturile se descompun rapid intr-un strat de frunze putrede pe care unitatea le poate dispersa pe taieturile viitoare.
 
 Robotul ce tunde gazonul in mod automat
 
     Panourile solare permit robotului sa se incarce in zilele insorite, acordand pana la un sfert de acru de taiere pentru fiecare 10 ore. Atunci cand robotul se descarca, acesta se va grabi catre statia lui de incarcare, in mod automat.

    Ca si alte masini de taiat iarba electrice, robotul are zero emisii, iar nivelul zgomotului este in jur de 63dB - 100dB in comparatie cu o cositoare conventionala.

    Desi ideea robotilor inarmati cu lame rotative si o instalatie solara necesita o tehnologie avansata, fii sigur ca acest robot cantareste sub 9 kg si este probabil cel mai vulnerabil la majoritatea armelor conventionale.
 

Robotul de tuns gazonul se incarca cu energie solara

    Pentru moment, robotul reprezinta un animal de companie si prieten al copiilor - mai ales prietenos cu copii care se bucara ca li s-a mai inlaturat o sarcina din programul lor, insa cu un pret de £ 2000, nu stiu cine isi va permite unul.