Lumini si lampi reciclate

Lumini si lampi reciclate


    Cofrajele de oua, lego, pixuri, mixere si linguri de plastic: acestea sunt doar cateva dintre elementele care au fost transformate in minunate corpuri de iluminat. De ce cumparam corpuri de iluminat sau lampi cand am putea avea un candelabru uimitor sau lampa care pune gunoiul la o buna utilizare? Aceste exemple de eco-iluminare arata cat de elegante si distractive pot fi materialele reciclate - de la lumini ce merg pe baza de energie solara la lampi de biblioteca doi in unu.

Lumini si lampi reciclate  Lumini si lampi reciclate
 

Candelabrul din banane Chiquita


    Nu ai crede ca doar cateva duzine de cutii din carton de banane Chiquita ar putea fi transformate intr-un candelabru chic, dar cumva, designer-ul Anneke Jacobs a atins acest lucru. Ea a creat acest design colorat, ce distribuie o iluminare ambientala subtila, in timp ce era studenta la Scoala de Design de Produs Utrecht.

Candelabrul din banane Chiquita

Lumini moderne din sticle


    Lampile realizate din sticle de vin sunt foarte populare, dar acestea nu sunt intotdeauna dragute si, desigur, nu pot fi numite moderne. Totusi, aceasta interpretare, lasa in urma vibratia unui restaurant italienesc cu o silueta simpla si blocuri de culoare. Fiecare dispozitiv de iluminat suspendat vine cu un bec ce palpaie usor, la fel ca falfaitul unui fluture pe cale sa iasa din crisalida, de unde vine si numele sau.
 
Lumini moderne din sticle
 

Candelabru din sticle de apa


    Sticle din plastic de apa sunt ca o ciuma pe pamant. Ele sunt gunoiul autostrazilor, luncile si apelor - si deoarece oamenii nu sunt susceptibili in a renunta la ele prea curand, unii designeri au gasit noi modalitati creative de a le refolosi. Acest candelabru, creat de Stuart Haygarth, este atat de frumos si functional, fiind realizat din sute de sticle de plastic.
 
 Candelabru din sticle de plastic