Arhitectura cladirilor ce se rotesc - continuare II

Arhitectura cladirilor ce se rotesc - continuare II

 

Arhitectura cladirilor ce se rotesc

    Arhitectii au tintit tot timpul spre realizarea de cladiri cat mai mari, cat mai inalte si, in acelasi timp cat mai sigure. In prezent, tehnologia a realizat un pas important in ceea ce priveste atat arhitectura, cat si constructia in sine, si anume miscarea cladirilor. La ce foloseste acest pas? Ei bine in caz de cutremur sau o alta calamitate, de exemplu, cladirea se poate misca astfel incat sa preintampine caderea ei si implicit sa asigure securitatea oamenilor ce se afla acolo.
 
 

Arbores Laetae (copacii veseli), acest proiect contine 17 copaci ce se rotesc

    Tot din Liverpool este aranjamentul pastoral al acestor copaci. Numiti Arbores Laetae (copacii veseli), acest proiect contine 17 copaci din care 3 se rotesc in pozitii diferite de-a lungul unei zile. Copacii reprezinta o atractie foarte populara la Festivalul bienal de Arta Englez.  

Cladire futuristica ce se roteste

    Ce reprezinta arta astazi se transforma maine in viata. Daca acest lucru ar fi adevarat, atunci ar trebui sa vedem mai multe structuri rotative pe zi ce trece. Iata o asemenea cladire futuristica ce se roteste. Fiecare etaj se roteste, desi toata structura este una destul de compacta pentru a se integra cu succes in decorul banal al orasului fara sa atraga prea mul atentia asupra sa.

Casa viitorului - rotatia sta la baza acestui proiect
    Aceasta este casa viitorului, iar rotatia sta la baza acestui proiect. Casa este compacta si modulara privita din exterior, insa rotirea dinauntru da casei o atractie unica. Central fata de plan se afla o sectiune cilindrica care se roteste, dispunand de o telecomanda, pentru a prezenta un dormitor, o baie si o bucatarie. Casa a fost realizata pentru tineri ce au nevoie de un spatiu minim, in timp ce se concentreaza Centralmai mult pe cariera.

Orasul ce se roteste


    Ce alt loc mai bun de a avea o casa rotativa decat intr-un oras ce se roteste cu totul. Incredibil, dar adevarat, acesta reprezinta un proiect deja schitat din Dubai. Ideea este de a inalta un oras din desert. In timp ce noul centru al orasului nu se va roti, toate celelalte structuri o vor face: vile de lux, apartamente ultramoderne, restaurante de clasa, hoteluri cu multe stele. Acestea se vor putea intoarce si sa-si schimbe pozitia pentru a profita toata ziua de razele stralucitoare ale soarelui. In acest plan nu au fost mentionate spitalele rotitoare.