Verdeata in oras: Acoperisuri tip gradina

Verdeata in oras: Acoperisuri tip gradina


Verdeata in oras: Acoperisuri tip gradina

    Cererea pentru gradinile amplasate pe acoperis este in crestere, iar aceste petice de verdeata devin tot mai frecvente. Orice acoperis poate deveni o gradina pe acoperis, atat timp cat structura poate suporta greutatea. Gradinile de pe acoperis dau locuitorilor acestora posibilitatea de a trai in natura, imbunatatind calitatea aerului si reducand emisiile de CO2, de asemenea, ofera izolatie acoperisului, intarzie scurgerea apei de ploaie si creste spatiile de habitat natural pentru pasari.
 

Fifth Avenue


New York, deasupra fostului Hotel Victoria

    In New York, deasupra fostului Hotel Victoria, se afla o gradina de 2043.87 metri patrati pe acoperis, care face parte dintr-un bar si penthouse lounge.
 
 Acoperis verde in New York
 
    Proprietarul, Steven Greenberg, a umplut zona cu scaune confortabile, cu piesele sale de mobilier, proprii, ce creeaza o stare de spirit a anilor1940 modernisti. Gradina este plina de palmieri si de fantani, oferind o vedere uimitoare asupra Empire State Building, mai ales pe timp de noapte.
 
 Gradina este plina de palmieri si de fantani
 

San Francisco - Muzeul de Arta Moderna


 Gradina de pe acoperisul Muzeului de Arta Moderna din San Francisco

    Gradina de pe acoperisul Muzeului de Arta Moderna din San Francisco este descrisa de catre arhitectul Mark Jensen ca fiind "o galerie, fara tavan". Gradina de pe acoperis este deschisa vizitatorilor muzeului tot anul si este caracterizata de lucrari sculpturale din colectia muzeului si privelisti deosebite ale orizontului din San Francisco.

San Francisco - Muzeul de Arta Moderna

Muzeul Ghibli


Muzeul Ghibli

    Muzeul Ghibli este un muzeu sub forma de labirint, situat in Inokashira Park, in Mitaka, o suburbie din vestul orasului Tokyo, Japonia.
 
 Muzeu sub forma de labirint
 
    Muzeul este caracterizat de mai multe niveluri de gradini pe acoperis pentru persoane cu nevoia de a explora. In primul nivel al gradinii se o sculptura cu un soldat robot gigant, fiind principala atractie.
 
 Mai multe gradini pe acoperis