Turul lumii - Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare

Turul lumii - Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare


    Cladirele abandonate, in special cele care gazduiau oamenii bolnavi mintal, cele care adaposteau ranitii pe timpul razboiului si chiar cele care erau pe post de depozite de arme nucleare, teatre, mall-uri, fabrici, biserici si altele. Toate aceste cladiri nu mai sunt locuite si nici folosite in vreun fel, insa poseda o parte importanta din istorie, mai ales atunci cand, pe langa ruinele ramase, mai sunt gasite si obiecte lasate in urma precum piese de mobilier, borcane si altele. Toate acestea sunt o combinatie de mister si istorie, care te face sa iti doresti sa fi trait in acele momente pentru a descoperi iubiri neimpartasite, eroi ce au murit cu demnitate si alte lucruri ce ar fi putut sa se fi intamplat intre acei pereti. De asemenea, exista, chiar si acum, locuri secrete, interzise, cu acces restrictionat, inaccesibile publicului larg.
 
 Cladiri abandonate cu arhitecturi extraordinareCladiri abandonate cu arhitecturi extraordinare

Parcul de distractii  Waterpark din Rusia


    Acest parc rusesc era in constructie, cand un accident mortal petrecut la un alt parc rusesc, s-a soldat cu moartea a 28 de suflete. Prin urmare, constructia sa a fost amanata din motive de siguranta. Aceasta structura de 12 etaje trebuia sa includa 3 nivele la subsol, 5 piscine, topogane, o arena pentru atletism, un casino, un hotel, birouri, cafenele si un centru medical. In 2007 s-a dorit refacerea zonei prin amplasarea unui mall, insa nici pana in prezent ruinele parcului nu au fost demolate.

Parcul de distractii  Waterpark din RusiaWaterpark Rusia

 

Azilul Cane Hill


    Azilul Cane Hill din Londra este unul dintre cele mai faimoase spitale abandonate si a fost un magnet pentru vandali, turisti, fotografi, regizori de cand s-a inchis, acum 18 ani. In 2006, proprietarii spitalului au permis sa se realizeze un film documentar.
 
 Azilul Cane HillCladiri abandonate - Azilul Cane Hill din Londra
 

Parcul de distractii Opko, Coreea de Sud


    Acest parc tematic abandonat, Taramul Opko, demonstreaza cum locurile umplute odata cu sunete de fericire, se pot transforma intr-una din privelistile cele mai deprimante odata ce acesta a fost golit si dat uitarii. Amplasat in Coreea de Sud, Taramul Opko, a stat in liniste de la inchiderea sa in anul 1999, dupa ce a avut loc un al doilea accident fatal. Un vehicul ce se balanganea de pe pista rollercoaster-ului a dus la moartea unei fetite.
 

Parcul de distractii Opko, Korea de SudParc tematic abandonat, Taramul Opko - Coreea de Sud

 

Richmond, Virginia - Centrul de  Detentie Juvenila


    Aici se pot gasi inca obiectele sanitare din celule, precum si paturile scorojite cu saltele murdare, se mai poate observa o cafenea, doua sali de sport, precum si sertarele cu arhiva de admitere in cladire a tinerilor cu probleme.
 
  Centrul de  Detentie JuvenilaRichmond, Virginia - Centrul de  Detentie Juvenila

 

Spitalul Linda Vista


    Spitalul Linda din estul L.A.-ului, a fost construit in anul 1938 pentru angajatii de la caile ferete si s-a inchis in anul 1990. Foarte multe filme au avut ca si locatie aceasta cladire: Outbreak, End of Days, Boogeyman 2 si serialul E.R.(Spitalul de Urgenta).
 
 Spitalul Linda Vista Spitalul Linda din estul L.A.-ului
 

Inchisoarea Procida, Italia


    Procida este o insula colorata asezata pe coasta Naple din sudul Italiei, iar frumusetea sa a fost recent descoperita de turisti. Insula, ce adaposteste aceasta uimitoare inchisoare abandonata, a fost inca de demult singuratica, insa si aici au avut loc filmari pentru cunoscutul film The Talented Mr. Ripley (Talentatul domn Ripley). Aceasta cladire a fost odata tinta raidurilor piratilor cum ar fi raidul din secolul al 16-lea al vasului turc Barbarossa.

Inchisoarea Procida, ItaliaInchisoarea abandonata
 

Locuri interzise si uitate

 Locuri interzise si uitate - tuneluri secreteLocuri interzise si uitate