Gresia si faianta vs Parchet laminat

Gresia si faianta vs Parchet laminat


    In zilele noastre, la mare cautare sunt placarile cu gresie si faianta, atat in ceea ce priveste intretinerea facila a acestora, cat si estetica ce o aduce incaperii respective. Puteti alege dintr-o gama variata de culori, texturi sau imprimeuri, de diferite marimi, ajungandu-se chiar la colectii personalizate pentru a satisface pe deplin cele mai diferite gusturi.
    
    Pentru pardoseala, se alege si parchetul laminat in defavoarea gresiei si a parchetului stratificat, considerata ca fiind o solutie mai practica din punct de vedere al raportului pret-calitate.

Gresia si faianta


    Placile moderne de gresie si faianta sunt prevazute acum cu margini rectificate, ceea ce face ca rosturile dintre placi sa nu mai fie atat de evidente. Avantajul folosirii acestor margini se observa din aspectul final al amenajarii si pe deasupra, acestea largesc aria de folosire a placilor ceramice, adica placile se pot folosi si in incaperile unde, prin traditie, nu se gandea nimeni sa le foloseasca: placi rectificate in camera de zi, sufragerie, dormitor sau hol. Prin urmare, marginile rectificate aduc un plus de eleganta pardoselilor, conferind, totodata un aspect unitar.
 
 Gresie si faianta
 

Texturi deosebite cu modele si decoratiuni originale


    Puteti gasi orice fel de placi ceramice, pentru orice ambient si pentru cele mai sofisticate gusturi, de la modele in relief la straluciri de cristale, de la insertii metalizate la placi cu aspect natural de piatra, lemn sau piele naturala. Printr-un raid in magazinele de profil gasiti si ceea ce nu v-ati imaginat.
 
Faianta si gresie
   
    Colectiile noi de produse au numeroase elemente de decoruri si ornamente care incita imaginatia: de la modele baroce imprimate cu texturi mate pana la mozaic cu desene subtile pe fiecare placuta, de la decoruri cu picturi in miniatura pana la ornamente moderne ce se intind pe suprafetele mai multor placi.

Parchetul laminat


    Parchetul laminat este alcatuit din mai multe straturi:
  • stratul superior de melamina este cel care confera rezistenta la trafic
  • stratul decorativ este cel care determina decorul parchetului
  • stratul suport este realizat din fibra lemnoasa de densitate inalta
  • stratul de stabilizare inferior este format dintr-un strat de melamina care confera duritate si stabilitate placii de parchet laminat
Parchet laminat

    Avantajele parchetului laminat sunt:
  • se monteaza usor;
  • se curata usor;
  • este rezistent la substante chimice, abrazive, zgarieturi, coloranti, raze ultraviolete si presiune;
  • se preteaza la incalzirea prin pardoseala cu apa.

Tendinte in amenajare


    Parchetul este detaliul de amenajari interioare care poate aduce un aer mediteranean locuintei, avand un aspect natural de gresie, sistem de montare dublu clic, iar avantajul principal il reprezinta rapiditatea montarii datorita placilor de dimensiuni mari (1302x326x8mm). Acest tip de parchet se adreseaza spatiilor casnice cu trafic mediu si intens precum si spatiilor comerciale cu trafic intens.
 
Parchet laminat

    Parchetul laminat are ca principala calitate aceea de a poseda un strat absorbant de 1mm inclus in structura placii ce ajuta la reducerea sunetelor produse de pasi la minimum, si mai multe decat atat, design-urile oferite sunt in ton cu ultimele tendinte din domeniu. Parchetul de 12 mm are un design deosebit, fiind un produs cu o lungime a placii fara rival in industria de profil (1845X188x12mm) si are calitati ce-i confera un plus de eleganta, potrivindu-se in interioare sofisticate, pentru spatii private si mai ales comerciale.