Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor


    Triunghiul Bermudelor, cunoscut, de asemenea, sub numele de Triunghiul Diavolului, este o regiune din nord-vestul Oceanului Atlantic, in care un numar de aeronave si nave au disparut in ceea ce se spune ca reprezinta situatii care sunt dincolo de granitele unei erori umane sau acte ale naturii. Unele dintre aceste disparitii au fost atribuite paranormalului, o suspendare a legilor fizicii sau a activitatii fiintelor extraterestre.

Triunghiul Bermudelor
 
    O explicatie pentru unele dintre disparitii s-a concentrat asupra prezentei zonelor vaste de hidrati de metan pe rafturile continentale. Experimentele din laborator, efectuate in Australia, au dovedit ca bulele pot, intr-adevar, scufunda o nava prin scaderea densitatii apei.

    Avioanele pot fi, de asemenea, sensibile la orice emanatii de metan. Metanul, de asemenea, are capacitatea de a provoca un motor cu piston sa se blocheze atunci cand este eliberat in atmosfera, chiar si la o concentratie atmosferica scazuta, de 1%.

    O explicatie pentru unele dintre disparitii a dat vina pe tehnologia ramasa de la Atlantis. Mediumul cunoscut, Edgar Cayce, a afirmat ca dovezile pentru Atlantis s-ar fi descoperit chiar langa Bimini in 1968. Noul Agers a vazut drumul Bimini fie ca un drum, perete sau dig, menit sa serveasca navelor care se indreapta spre Atlantis din Europa Centrala si America de Sud sau un dig construit pentru a proteja barcile de pescuit.
 
 Triunghiul Bermudelor
 
    Peretele poate avea, de asemenea, o origine naturala. Unii teoreticieni sustin ca extraterestrii sunt motivul disparitiilor navelor si aeronavelor. Acest lucru a dat un impuls atunci cand subiecte precum ESP, telekinezia, clarviziunea au inflorit la mijlocul anului 1960, fiind folosit in filme populare ca Close Encounters, Third Kind si The UFO Incident.

    Sustinatorii acestei teorii afirma ca multe nave si avioane au intrat intr-o alta dimensiune a timpului, in sensul ca echipajele lor ar putea fi inca in viata acolo, traind o viata noua, intr-o alta perioada de timp, din trecut sau viitor - sau, eventual, chiar si intr-un univers paralel. De obicei, navele sau aeronavele din povesti intra in aceasta dimensiune printr-un nor. Acest lucru a fost un subiect popular in vastul domeniu science fiction.