Sisteme de securitate pentru monitorizarea casei de la departare

Sisteme de securitate pentru monitorizarea casei de la departare


Sisteme de securitate pentru monitorizarea casei de la departare
 
Daca doresti un sistem de securitate pentru casa, ce iti permite sa monitorizezi casa chiar si atunci cand esti departe de casa, in vacanta, sau atunci cand esti nevoit sa pleci in interes de afaceri, instalarea unui sistem de securitate pentru monitorizarea de la distanta este singura optiune. Ideea de baza in ceea ce priveste monitorizarea casei cu astfel de sisteme de securitate este aceea ca atunci cand esti departe, vei primi in timp real notificari sau actualizari despre situatia de  acasa si mai ales, atunci cand ceva nu merge bine.

Exista mai multe moduri diferite prin care un sistem de securitate iti ofera o astfel de abilitate. Dar, in cele mai multe cazuri, aceasta are loc prin mijloace electronice si cu ajutorul progresului semnificativ in domeniul tehnologiei de conectivitate si de telecomunicatii, precum si de facilitatile oferite de Internet  societatii moderne.

Sistemele de securitate ce foloseau tehnologii de monitorizare mai vechi implicau, de obicei, un dialer de telefon conectat la linia din tara respectiva. Cand un dispozitiv de securitate detecteaza o incalcare a proprietatii, se face in mod automat un apel catre un destinatar pre-stabilit ca furnizor de securitate sau chiar catre politie. Acesta va reda un mesaj pre-inregistrat, care va alerta destinatarii de crima sau urgenta in curs, astfel incat acestia sa poata lua masurile necesare. Dezavantajul unui sistem de monitorizare ce functioneaza pe linie terestra este ca un hot ar putea taia pur si simplu linia si astfel va fi capabil sa dezactiveze functia de dialer pentrue a anula astfel capacitatea de a reactiona rapid la un furt sau intruziune.

Monitorizarea casei

Din fericire, metodele moderne de telecomunicatii, in special cele ale tehnologiei fara fir, precum GSM si comunicatii de tip celular, au facut ca dezactivarea capacitatilor de supraveghere sa fie mai dificil de realizat a unor astfel de sisteme de securitate electronice. Astazi, un dialer de telefon poate face apel fara fir, astfel hotii nu au nici un fir pe care il pot taia pentru al dezactiva.

Mai mult, ai putea utiliza, de asemenea, Internetul pentru a monitoriza casa, in timp real, prin intermediul camerelor de supraveghere. Poti difuza imagini video printr-o conexiune sigura, pe care doar tu o poti accesa si poti verifica vizual cum se prezinta casa in lipsa ta. De asemenea, poti trimite imaginile video la o companie de securitate care ar putea fi contractata pentru a supravegea casa in lipsa ta.

Sisteme de securitate

Monitorizarea casei este ceva de care ai nevoie in cazul in care esti departe de casa. Acesta iti va da pace sufleteasca si te va ajuta sa-ti pastrezi proprietatea in siguranta, impotriva intentiilor criminale.