Sisteme de securitate - o lista de verificare a securitatii locuintei tale

Sisteme de securitate - o lista de verificare a securitatii locuintei tale


    Toata lumea isi face griji la un moment dat ca un intrus ar putea intra in casa. Este un gand infricosator ca cineva poate intra in caminul tau si iti umbla prin lucrurile tale, ceea ce te face sa simti ca ti-a fost violata intimitatea. Exista totusi o lista de control a secutitatii casei pe care o poti face chiar tu, si te va ajuta sa-ti gastigi linistea de care ai atata nevoie.
   Sisteme de securitate - o lista de verificare a securitatii locuintei tale
 
    In primul rand, asigura-te ca usile de exterior sunt destul de puternice pentru a rezista unei forte excesive. Ele trebuie sa fie realizate din lemn masiv sau din metal. Daca panourile usii sunt subtiri sau din sticla, acestea pot fi usor de spart. Ai posibilitatea sa consolidezi aceste panouri cu trei sferturi de placaj. In cazul in care panourile sunt din sticla, le poti intari cu un film de securitate. De asemenea, asigura-te ca usile se potrivesc in cadrele sale in siguranta.
    De asemenea, trebuie sa te asiguri ca toate balamalele usilor exterioare sunt securizate cu un singur cilindru de blocare. Broasca ar trebui sa aiba o marime de minim un centimetru, asta inseamna ca tijele zavorului ies in afara marginii usii cu un centrimetru. Placa in care intra zavorul ar trebui sa fie securizata cu patru suruburi, iar aceste suruburi ar trebui sa se conecteze cu butonul din perete. Lantul zavorului nu va tine departe un intrus, asa ca nu e prea inteligent sa te bazezi pe el. Asigura-te ca balamalele usii care sunt accesibile din exterior, sunt fixate, astfel incat acestea sa nu poate fi indepartate.
    Vei vrea ca ferestrele si usa subsolului sa aiba o protectie suplimentara, ca si plasa din otel sau conducte metalice. De asemenea, ai grija sa instalezi vizoare cu unghi larg de vizualizare, pentru toate usile de exterior. Instaleaza dispozitive anti-ridicare si anti-culisare, pentru toate ferestrele si usile cu geam culisante. Securizea-ti usa de garaj astfel incat nimeni nu va putea patrunde inauntru. Cu scopul de a descuraja curiosii, asigura-te ca tocul fertestrei este securizat cu extra zavoare.
 
Sisteme de siguranta pentru locuinta impotriva hotilor

    Verifica ferestrele subsolului si asigura-te ca acestea functioneaza corect. Muta arborii si arbustii care inconjoara casa ta, departe de usi si ferestre.  Pentru a-ti asigura siguranta noaptea, uita-te ca toate intrarile sa fie bine luminate, iar curtea este si ea iluminata pe toata suprafata sa in mos egal. Luminile de detectare a miscarilor sunt un mijloc excelent de a asigura acest lucru. Fi atent la toate deschiderile, cum ar fi luminatoarele, aerisirile, usile animalelor de companie si altele sa fie protejate. Posteaza adresa casei dumneavoastra pe fatada acesteia intr-o culoare contrastanta si asigura-te ca este vizibila atat ziua, cat si noaptea. De asemenea, verifica-ti abtipildul de pe usa sau fereastra prin care se instiinteaza ca locuinta este prevazuta cu sistem de securitate, iar acesta sa se poata vedea clar. Acest lucru poate descuraja pe hot sa aleaga locuinta ta drept tinta. Daca vei face toate aceste lucruri, te vei asigura ca nu vei fi victima unui intrus.
 
Sisteme de securitate

AVERTISMENT: Asigura-te ca utilizezi masuri de securitate potrivite atunci cand vei folosi orice tip de unelte sau scule electrice pentru a preveni leziunile. De asemenea, citeste toate instructiunile de pe ambalaj, atunci cand instalezi orice tip de aparat in casa.