Scari estetice si functionale

Scari estetice si functionale


    Scarile nu sunt doar o parte a casei sau a cladirilor publice plictisitoare si utilitare. Acestea sunt o oportunitate pentru un arhitect sa faca cu adevarat o declaratie de indrazneale, disingandu-se fata de ceilalti. De la scari care plutesc la scari care se potrivesc in spatii imposibil de mici la scari care nu merg nicaieri, aceasta parte trecuta cu vederea a arhitecturii de zi cu zi este regandita de multi designeri si arhitecti. Nu veti vedea nici un covor de culoare bej plasat pe scari; acestea sunt unele dintre cele mai bune, cele mai ciudate si frumoase scari din lume.

Scari estetice si functionale
 

Scari din mozaic pe 16th Ave


    In vara anului 2005, locuitorii cartierului Inaltimile Portilor de Aur s-au unit pentru a face un proiect unic si de lunga durata de arta publica: treptele din mozaic de pe 16th Avenue. Scarile tuturor celor 163 de trepte (pe proprietatea orasului) au fost decorate cu mozaicuri pe care le-au asamblat  voluntarii din cartier. Muralul rezultata este absolut uluitor, acoperind imagini din adancurile marii pana in inaltimile cerului.

Scari din mozaic pe 16th Ave

Scari din lemn in biblioteca


    Aceste scari de lemn a bibliotecii sunt pline de caracter si absolut nemaipomenite. Stinghiile sunt fabricate din mesteacan de culoare alba si toate acestea au fost taiate din acelasi bustean. Lemnul de cires din centru este real si trece prin plafon pentru a iesi la etajul superior. Suporturile din otel si balustradele din mahon se adauga la luxul acestei scari uimitoare.

Scari din lemn in biblioteca

Scari muzicale


    Desi a fost doar o instalatie temporara, aceasta scara sub forma de pian merita o mentiune bazata exclusiv pe numarul de zambete induse de aceasta. Teoria Fun este o campanie de la Volkswagen care este concentrata pentru a aduce un zambet in viata de zi cu zi. Cand au instalat clapele pianului intr-o statie de tren suedez, mult mai multi oameni, decat de obicei, au decis sa foloseasca scarile. Aceasta jucarie a adus in prim plan copilul interior al multimii de oameni, in timpul perioadei sale de viata scurte.

Scari muzicale