Materiale pentru pardoseli

Materiale pentru pardoseli


Pardoselile reprezinta o componenta majora in proiectarea unei case. Ca atare, o zona mare si importanta, pardoselile ar trebui sa fie bine gandite si planificate. Cele mai multe case opteaza pentru covor sau parchet. In timp ce acestea sunt practice, exista mult mai multe idei de pardoseli disponibile. Atunci cand se planifica pardoselile pentru vechile podele sau modernizarea celei noi, incearca o idee de pardoseli ce este individuala, eleganta si practica.

Materiale pentru pardoseli
 

Pardoseli din parchet de bambus


Parchetul din bambus este tot mai frecvent folosit, fiind extrem de durabil. Spre deosebire de parchetul obisnuit, desi seamana ca si aspect, parchetul din bambus este fabricat din iarba, ceea ce il face mai puternic decat aproape orice tip de lemn disponibil pentru pardoseli. Poti cumpara parchet din bambus, in toate etapele diferite ale productiei, cum ar fi finisate sau nefinisate. Parchetul din bambus este simplu de curatat si adauga o amprenta exotica oricarei case.

Parchet din bambus

Pardoseli din beton vopsit


Betonul vopsit devine, de asemenea, o alegere preferata pentru pardoseli. Cimentul gri poate parea rece si industrial, dar adauga putina culoare pentru un design de pardoseli individualizat. Cimentul vopsit nu este greu de gasit si este, de obicei, usor de aplicat. Cel mai bine este sa consulti un profesionist in domeniu, daca te gandesti sa vopsesti pardoselile din beton si nu ai experienta.
Pardoselile din beton sunt deosebit de frumoase si practice daca locuiesti intr-o zona fierbinte, deoarece acestea sunt se mentin racoroase. Alege tonuri naturale, astfel incat sa poti construi o camera in jur. Pentru un aspect elegant, foloseste mai mult de o culoare pentru a crea un design pe pardosea.

Pardoseli din pluta


Pardoselile din pluta sunt ca si parchetul, doar ca sunt mai ecologice. Ca si lemnul de esenta tare, pardoselile din pluta sunt durabile si simplu de intretinut. Pardoselile din pluta functioneaza bine pentru persoanele ce cauta o alternativa la pardoselile din lemn masiv, avand un impact mai putin negativ asupra mediului si, in acelasi timp, sunt practice.
 
  Pardoseli din pluta
 

Covoare


Multe persoane uita de covoare, ca si optiuni pentru pardoseli, dar acestea nu ar trebui sa fie subestimate. Covoarele sunt versatile si simplu de inlocuit. Ele vin in diferite marimi, forme, stiluri si modele. Daca doresti un mod simplu de a schimba pardoseala dintr-o camera, incearca sa cumperi un covor.