Frumusetile naturii ce ne inconjoara

Frumusetile naturii ce ne inconjoara


    Desi am explorat lumea intreaga, incercand sa gasim raspunsuri la anumite evenimente, ceea ce vom discuta in acest articol vine ca o demonstratie cum ca tot timpul avem cate ceva de descoperit. In acest articol, va voi prezenta cateva minuni ale lumii de care, in mod sigur, nu stiati.

Frumusetile naturii ce ne inconjoara
 

Ochiul Saharei (Mauritania)


    Aceasta forma spectaculoasa din Mauritania, in sud-vestul Desertului Sahara, este uriasa, cu un diametru de aprovimativ 50 km este vizibila si din spatiu. Denumit Structura Richat - sau Ochiul Saharei - s-a crezut initial ca aceasta formatiune a fost cauzata de impactul unui meteorit, insa acum, geologii cred ca este un produs al eroziunii. Cauza formei sale circulare este inca un mister.

Ochiul Saharei (Mauritania)

Lacul albastru din pestera (Brazilia)


    Regiunea Mato Grosso do Sul din Brazilia (si, in special, orasul Bonito) are multe lacuri subterane minunate: Gruta do Lago Azul, Gruta do Mimoso, Aquário Natural. Faimosul "Gruta do Lago Azul" (Lacul albastru din pestera) este un monument natural al carui interior este format din stalactite, stalagmite si un lac albastru mare. Frumusetea lacului este ceva impresionant. Lacul albastru din pestera are o mare varietate de formatiuni geologice, dar impresioneaza, mai ales prin culoarea albastra a apei din lac.

Pestera este un monument natural al carui interior este format din stalactite, stalagmite si un lac albastru mare.

Gigantul drum pietruit (Irlanda)


    O suprafata de aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, acest drum pietruit gigant este rezultatul unei eruptii vulcanice antice. Situate pe coasta de nord-est a Irlandei de Nord, marea majoritate a coloanelor sunt hexagonale, cu toate ca exista, de asemenea, unele cu patru, cinci, sapte si opt parti. Cele mai inalte coloane sunt de aproximativ 12 de metri, iar lava solidificata din stanci este de 28 de metri grosime in unele locuri. Intr-un sondaj din 2005, ascultatorii Radio Times, au numit aceasta formatiune cea de-a patra minune naturala a lume in Regatul Unit.
 
 Coloane de bazalt interconectate, acest drum pietruit gigant este rezultatul unei eruptii vulcanice antice.