Casele americane sunt alimentate partial de catre armele nucleare rusesti

Casele americane sunt alimentate partial de catre armele nucleare rusesti


Bomba nucleara ruseasca

    Este un fapt relativ necunoscut al industriei puterii americane: energia de la bombele nucleare dezmembrate evidentiaza consumul de energie de aproximativ 10 la suta din electricitatea cu care sunt alimentate casele, in fiecare zi. Armele, inclusiv cele din Rusia, au fost o parte integranta a industriei americane a energiei de la sfarsitul razboiului rece.
 
    Si acum, furnizarea de arme pe baza de uraniu este pe terminate. Utilitatile responsabile pentru reactoarele nucleare ale Americii asteapta cu nerabdare rezultatul eforturilor Presedintelui Obama de a finaliza un nou tratat de armament - pentru ei, aceasta ar putea insemna diferenta intre utilizarea de uraniu ieftin si accesibil si de a merge pe calea cu mult mai costisitoare, imbogatind uraniul brut.

Casele americane sunt alimentate partial de catre armele nucleare rusesti

    De la megatone la megawati, asa cum este cunoscut programul pentru dezmembrarea si reutilizarea miezurilor de carburant al armelor scoase din uz - este setat sa expire in 2013.

    Inca de la inceput, utilitatile americane care dispun de centrale nucleare au fost capabile sa ofere preturi ale energiei reduse in mod drastic, datorita abundentei de combustibil. Curand, acestea vor fi fortate sa apeleze la importurile de pe piata interna de uraniu, care ar putea duce la cresterea preturilor.

    Dar, cum SUA si Rusia sunt inca in negocieri pentru a reduce in mod drastic armele nucleare si de a continua diluarea uraniului imbogatit din Rusia, dupa ce programul megatone la megawati va expira, utilitatile americane pot fi intr-adevar in masura sa ofere in continuare energie nucleara ca o alternativa la centralele electrice alimentate cu carbune.