Desfunda canalul de scurgere fara instalatori

Desfunda canalul de scurgere fara instalatori


    Aceasta este o munca in gospodarie des intalnita. Nu sunt multe lucruri mai stresante decat o chiuveta plina de apa care nu se scurge, pentru ca  scurgerea este infundata. Vinovatii obisnuiti sunt firele de par sau un mixaj de sapun si grasime. In acest caz va trebui sa decideti ce faceti in continuare, apelati la un instalator sau o rezolvati singuri.

    Desfunda canalul de scurgere fara instalatori
 
    In functie de ce anume a infundat scurgerea si de cat de grava este situatia, se determina urmatorii pasi. Pentru o scurgere infundata rau va trebui sa apelati la ceva in genul unei sarme sau "sarpele instalatorului". In cazul in care scurgerea nu este infundata rau ai putea sa ai mai mult noroc cu unele dintre produsele comercializate pe piata sau o alta alternativa, destul de noua, este utilizarea enzimelor, care vor rupe in bucati blocajul. Odata ce ati utilizat aceste metode chimice pentru deblocarea scurgerii, va trebuie sa folositi si o sarma pentru a termina treaba. Aceasta forteaza materialul ce bloca scurgerea sa se duca in conducta de canalizare.

    Turnati o oala de apa clocotita unde se afla scurgerea chiuvetei o data pe saptamana. Atuni cand turnati in scurgere apa clocotita, o data pe saptamana, folositi aproape 4 litri de apa si turnati jumatate din aceasta pe canalul de scurgere, asteptati cateva minute si varsati si cealalta jumatate. Fiti atenti cand umblati cu apa fierbinte, deoarece poate crapa portelanul.

    O tehnica relativ noua in ceea ce priveste desfundarea canalului de scurgere este aceea de a folosi metode biologice. Canalele de scurgere de uz casnic nu se infunda brusc, fara nici un fel de avertisment, cu exceptia cazului in care acestea sunt blocate de un obiect. Un bun exemplu in acest sens este o mingiuta cazuta din greseala in toaleta.

Desfundarea canalului de scurgere

    Diferitele produse biologice de curatare a scurgerii sunt comercializate ca alternative la produsele de curatare chimice. Acestea sunt destul de eficiente, dar necesita mai mult timp. Cu toate acestea, aveti posibilitatea sa le utilizati o data pe luna ca tratament pentru a preveni infundarea canalului de scurgere. Urmati instructiunile de pe ambalaj cu foarte mare atentie. In timp ce acestea sunt non-corozive, nu trebuie sa le inghititi sau sa intre in contact cu pielea, ochii sau nasul.

    Pentru lucrari mai dificile va trebui sa va bazati pe dispozitive mecanice. Acest lucru este adevarat mai ales daca aveti un blocaj mecanic asa cum ar fi un obiect solid cazut in scurgere. O alta cauza comuna este reprezentata de radacinile copacilor care cresc in sistemul de canalizare. Exista mai multe instrumente care pot fi folosite pentru acest lucru. Cea mai simpla este aceea in care se foloseste "sarpele instalatorului" care forteaza blocajul sa mearga in jos, prin conducte si, eventual, sa deblocheze scurgerea. O alta metoda de deblocare a scurgerii este folosirea unei bucati lungi de metal cu un fel de cap de directionare care este echipat cu un aparat ce arata ca un tirbuson. Cu acest aparat fie treci prin blocaj, fie tirbusonul se ingroapa in blocaj si apoi puteti trage inspre voi ceea ce infunda scurgerea.

    Un dispozitiv ceva mai complicat, este un "sarpe mecanic". Acesta este acelasi dispozitiv comercial, care este utilizat de instalator pentru a elimina un blocaj. Daca nu sunteti siguri cu privire la modul de utilizare a unuia dintre aceste lucruri, sunati un profesionist.