Coase-ti propriile draperii

Coase-ti propriile draperii


    Daca ai nevoie de draperii noi pentru o camera in casa ta, a merge prin magazine si in acelasi timp, enervandu-te ca nu gasesti draperia potrivita, nu este singura optiune pe care o poti adopta. Daca esti ambitioasa si creativa, poti sa realizezi propriile tale draperii! Iata cum.

   Coase-ti propriile draperii
 
     Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de un carnetel de notite, creion, banda de masurare, ustensile de cusut, doua cutii de banda dubla, ata de matase, ace de siguranta, o placa de calcat si bineinteles, de un fier de calcat.

     In primul rand, masoara inaltimea ferestrei, rotunjind-o. Vei avea nevoie de un material care sa fie de doua ori dimensiunea ferestrei in latime, plus un extra cinci sau opt cm pentru fiecare parte a ferestrei (surplusul de material este folosit pentru tiv). Inaltimea draperiilor va fi aceeasi ca si cea a fereastrei, plus cinci-opt centimetri pentru partea de sus si de jos a cusaturilor si de alti doi si jumatate centrimetri pentru indoire.

Draperia ferestrei de bucatarie

    In urmatoare etapa ai nevoie de materialul pentru draperii asa ca trebuie sa te decizi cu privire la culoare si model. Acum cumpara tesatura pentru draperii. Daca fereastra are mai mult de 114 de centimetri inaltime, atunci cumpara un material de 153 de centimetri latime. Daca este mai mica de 114 centimetri, atunci ia un material de 114 centimetri dimensiune.

    Acum, taiati lungimea tesaturii in jumatate, astfel incat sa aveti doua panouri. Urmatorul pas este sa realizezi tivul in partea de jos. Utilizand  fierul de calcat, indoaie un centimetru din material, dublu tiv, fixandu-l. Acum, coase-ti la masina in apropiere de margine; lipiti in spate inceputul si sfarsitul crapaturii. Acum fa la fel pentru lateralele panoului.

    Pentru a face o carcasa din partea de sus a fiecarui panou, intoarce un centrimetru pentru tiv cu ajutorul fierului cu abur. Acum, impaturiti si calcati inca 2 centrimetri. Insailati aproape de marginea presata.

Draperia ferestrei tale

    De asemenea, puteti adauga falduri la perdele. Utilizand fiecare panou individual pe latime, multiplica acesta cu sase. Veti avea nevoie de o astfel de fasie de material pentru a realiza faldurile. Acum faceti un tiv ingust, dublu pe lateralele tesaturii si in partea de jos a benzii pentru falduri. Coaseti marginea superioara intr-un tipar zig-zag, mentinand un centimetru departare de margine. Luati un ac de siguranta si rulati putin din ata de matase prin acel zig-zag. Prinde cu acul partea de jos a benzii.