Constructii mai curate: aparat de reciclare materiale de constructii

Constructii mai curate: aparat de reciclare materiale de constructii


Industria constructiilor este, din punct de vedere istoric, una dintre cele mai risipitoare industrii a societatii noastre, cu o cantitate uimitoare de deseuri pre-consum, precum si de deseuri post-consum.

Aparat de reciclare materiale de constructii

Caramida si betonul pot fi recuperate, dar bucatile mai mici, de multe ori, ajung in depozitele de deseuri. Conceptul de returnare a caramizii este o idee eleganta, de la designerii Youngwoo Park, Lee Hoyoung si Kim Miyeon care aduna fragmente mici de caramida si beton si le transforma in caramizi noi, chiar pe santier.

Dispozitivul in sine este un robot care arata ca un aspirator. Dispozitivul ia caramizile sparte in camera sa, le pulverizeaza, dupa care adauga apa. Praful de caramida se solidifica in caramizi noi, care sunt la fel de solide ca oricare altele.
 
Constructii mai curate

Transformarile arata caramizi nou-noute ce au forma de piese Lego in marime naturala, complete, cu mici proeminente centralizate. Desi este o idee distractiva de reciclare a deseurilor din constructii in piese Lego, ideea ar putea fi de fapt, mai bine realizata cu caramizi dreptunghiulare obisnuite.
 
Totusi, acest tip de aparat pentru reciclarea caramizilor este un concept maret pentru reducerea cantitatii de gunoi implicata in constructii.