Arta si design

Arta si design 

    Creatiile fractuale sunt realizate pe calculator si reprezinta un nou trend in design.  In general sunt reprezentari abstracte care imbina intr-un mod creativ culorile, de diferite forme geometrice, in falduri si altele. Posterele sunt facute la dimensiunile DIA 24x36, cu o densitate de 1200 dpi pixeli.


Arta si design  fractual


    Arta Fractuala exista de aproape 15-20 de ani. Prima sa aparitie publica majora a fost considerata un articol publicat in anul 1985. De atunci, aceasta arta a evoluat foarte mult, atat in ceea ce priveste capabilitatile sale de interpretare a realitatii, cat si in clarificarea geometriei fractuale, realizandu-se astfel conturarea si definirea acesteia ca si arta.
     Acest gen de arta este reprezentata de forme fractuale sau seturi caracterizate atat prin potrivirea lor (portiuni ale imaginii asambleaza forma globala), cat si prin cantitatea de detalii infinita, indiferent de scala aleasa. Arta fractuala este creata tipic pe un computer digital, folosind un proces numeric iterativ. In ultima vreme, au aparut si imagini care nu sunt din punct de vedere tehnic, fractuale, insa impartasesc aceeasi tehnica de generare si acelasi mediu.

    Arta fractuala este o subclasa a artei vizuale 2D si este, din multe privinte, similara cu fotografia - o alta forma de arta care a fost intampinata cu scepticism odata cu crearea sa. In mod general, arta fractuala este imprimata sub forma de postere ca si imagini electronice, care pot ajunge adevarate capodepere pe peretii unei sufragerii sau unui dormitor, schimband cu totul designul incaperii respective. Generarea acestor tablouri este un efort artistic, o cautare matematica a formelor.

Arta fractuala nu este:


    Nu este o arta computerizata, in sensul ca toata munca este facuta de computer. Este nevoie de imaginatia si creativitatea artistului, desi munca propriu-zisa este realizata pe calculator. Daca deschizi calculatorul si il lasi asa, bineinteles ca acesta nu va genera nici un fel de arta. Baza sa fiind matematica, interpretarea fractuala reprezinta esenta determinismului. Aplicand aceasi pasi de generare a imaginilor rezultatul va fi la fel. Anumite schimbari aduse imagine va duce automat la schimbarea produsului, facand din arta fractuala o activitate ce poate fi invatata si nu una intamplatoare de apasare a butoanelor. Adesea, in sens imprevizibil, arta fractuala va avea asteptari necunoscute pentru un novice, dar familiare pentru un expert.

Arta computerizata

    Prin experienta si educatie, tehnicile acestei arte pot fi invatate relativ usor. Ca si in pictura sau in jocul de sah, partile esentiale sunt intelese imediat, desi poate dura o viata intreaga pana sa se ajunga sa se inteleaga pe deplin tehnica ce sta la baza acestei arte. Oricine poate lua un aparat de fotografiat si sa faca o poza, insa nu oricine poate transforma aceea imagine intr-o arta, oricine ar putea lua pensula in mana si sa picteze, insa nu oricine poate reda sentimente si trairi prin acele tablouri, asa si cu arta fractuala, oricine are un calculator poate crea imagini fractuale, insa nu oricine va putea sa exceleze in aceasta arta.

Arta fractuala este:


    Expresiva - prin culori si forme, asa cum este captarea umbrei intr-o fotografie sau miscarile unui dansator, artisitii invatatnd astfel sa exprime idei si emotii care sunt transmise privitorului. Bineinteles ca artistii fractuali sunt si ei capabili sa foloseasca mediul in care se desfasoara ca si o limba expresiva prin instrumentele pe care le au la indemana ca si artistul traditional.
    Creativa - Imaginea finala poate fi creata ca si o munca reprezentativa, o abstractie prin forme sau pur si simplu o inspiratie de moment.

Arta fractuala

    Arta fractuala incepe pe un fundal alb si se creaza o imagine, aducand impreuna aceleasi elemente coloristice de baza, compozitie, echilibru, cu alte cuvinte, aceeasi tehnica folosita si in arta vizuala traditionala. Pentru aceasta arta este nevoie de efort, inteligenta si energie. Artistii fractuali trebuie sa asambleze imaginea prin calcularea formulelor, The Fractal Artist must direct the assembly of the calculation formulas, prin mapare, scheme coloristice, palete de nuante si parametrii. Fiecare element va fi adjustat si re-ajustat pentru a gasi combinatia potrivita. Libertatea de a manipula toate aceste suprafete a unei imagini fractuale aduce odata cu aceasta obligatia de a intelege utilitatea lor, precum si efectele folosite.

Transforma-ti casa cu un singur element


    Daca te-ai saturat de stilul unei incaperi, o poti transforma cu usurinta printr-un tablou de acest gen. Se poate incadra atat in stilul modern, cat si in cel traditional, mai ales daca alegi si rama potrivita. De ce sa nu profiti de un lucru la indemana si ingenios.