Cladirile viitorului

Cladirile viitorului


    "Miscarea verde" a strabatut lumea si arhitectura este in prim planul noii revolutii industriale - cladiri ce sunt de departe cei mai mari pioneri ai energiei din lume. Multi arhitecti contemporani sunt limitati de buget, timp si de contractarea clientilor. Totusi, unii dintre inovatorii industriali sparg conventiile si colaboreaza pentru a lansa imaginatia noastra in viitorul design-ului verde. Un numar surprinzator de proiecte urmeaza a fi construite pe acelasi principiu.

    Cladirile viitorului
 
    Unele dintre aceste proiecte sunt deja constructie, in timp ce altele ar putea sa nu fie niciodata terminate. Insa toate impartasesc aceeasi conceptie vizionara ecologica care impinge granitele design-ului contemporan. De la orase ecologice plutitoare pana la ferme zgaraie nori, de la arhitectura plianta modulara pana la turnuri verzi gigantice, iata cateva design-uri ce iti vor contura o noua viziune asupra cladirilor din viitor.

Orase ecologice plutitoare

    Frumusetea acestor structuri elegante imbracate in bamboo este unica. Modulele individuale sunt configurate astfel incat sa se acomodeze la diferite conditii si sa creeze o varietate de spatii, toate acestea fara a compromite stabilitatea lor structurala. De asemenea, structurile sunt simplu de transportat intr-o forma plata si asamblate pe loc, mai mult decat atat, sunt simplu de reciclat atunci cand este nevoie, deoarece sunt realizate din materiale organice. Cu toate aceste beneficii practice si sustenabile ne intrebam daca mai sunt si alte utilizari pentru structurile organice in afara de adaposturi de urgenta.

Cladiri ecologice futuristice
 

Design Orasul Stea


    Privind la aceste imagini ai putea crede ca arhitectii sunt complet nebuni. Totusi, design-ul orasului stea este tehnic, complex si estetic, suprareal. Geometria structurala puternica ale acestor orase le fac mai usor de auto-sustinut. Cu alte cuvinte, ele nu taxeaza orasul "gazda" sau zona in care sunt amplasate. Aceste orase sunt echipate sa opereze ca si orase autonome care interactioneaza doar selectiv cu mediile.

Design Orasul Stea

Design comunitar sustenabil


    Ce ar fi daca arhitectii s-ar fi gandit la "verde" ca si la un materiale de constructie, un material integral gandit ca un intreg al procesului de design sau chiar ca fiind o baza pentru acesta? Acest design comunitar vizionar imbraca verdele in fiecare strat, aspect si dimensiune al lui pana in punctul in care sustenabilitatea se executa prin intermediul proiectului final, imbinat total cu restul arhitecturilor de pe acel loc.

Orasele verzi

Design organic


    De ce sa cumperi sau sa construiesti o casa cand poti pur si simplu sa ti-o cresti singur. Acesta este conceptul din spatele Fab Tree Had - arhitectura ce greste de-a lungul timpului. Copacii mari se impletesc usor impreuna odata cu formarea structurii esentiale, in timp ce materialele mai usoare cum este vita de vie sunt folosite pentru a crea conexiuni mai detaliate. Rezultatul? O mixtura intre previzibil si imprevizibil, intre organic si construit, si cu siguranta produsul final obligat sa fie putin diferit cu fiecare repetare
 
 Design casa organica