8 simptomele prin care iti dai seama ca trebuie schimbat acoperisul
8 simptomele prin care iti dai seama ca trebuie schimbat acoperisul
Un acoperis nu rezista pentru totdeauna. Exista mai multe semne de avertizare care te-ar putea anunta ca este timpul pentru un nou acoperis. Acordand timp pentru a cauta aceste opt simptome, poti determina daca este sau nu timpul sa apelezi o firma profesionista pentru a instala noul acoperis.
1. Pete - decolorarea si petele din pod, de pe plafoanele interioare si de pe pereti este un semn de avertizare ca acoperisul ar putea avea nevoie sa fie inlocuit. Petele pot aparea de la apa sau mucegai si pot reprezenta faptul ca hidroizolatia tiglelor este defecta sau inadecvata. O alta posibilitate este ventilatia slaba.
2. Umiditatea - in cazul in care plafonul mansardei este umed, dupa o perioada lunga de ploaie, poate fi un semn ca acoperisul prezinta scurgeri. O cauza posibila este stratul de sustinere a tiglelor, care permite apei sa se infiltreze in sistemul de acoperis.
3. Murdaria - stand pe strada si uitandu-te la exteriorul acoperisului, poti observa daca acesta este murdar, iar in acest caz acoperisul trebuie inlocuit. Uita-te dupa alge, muschi si alte tipuri de vegetatie vizibila prezente pe suprafata acoperisului. Ar putea exista pete negre cauzate de poluantii de mediu, cum ar fi ploi acide sau combustibili de avion. Tiglele pot avea un aspect curat ca urmare a pierderii de granule, odata cu trecerea timpului.
4. Deteriorarea - uneori, partea exterioara a lateralului si / sau invelisul acoperisului se poate deteriora. Deteriorarea poate fi cauzata de o ventilatie slaba in pod. Unul sau mai multe zone pot avea un aspect de tigle ce se prabusesc sau se crapa.
5. Craparea vopselei - cand vopseaua de pe exteriorul sau interiorul casei se scorojeste, acesta este un simptom ce poate insemna ca trebuie sa inlocuiesti acoperisul. Craparea vopselei este adesea cauzata de caldura excesiva din podul casei, din cauza lipsei de ventilatie corespunzatoare. In cazul in care aerul nu este in masura sa circule dupa cum este necesar, aceasta devine foarte cald si umed, ceea ce face ca vopseaua sa aiba bule si sa se scorojeasca. Un acoperis nou poate remedia aceasta problema.
6. Scurgeri - daca exista scurgeri in interiorul mansardei, dupa ce un strat gros de gheata se formeaza pe acoperis, aceasta poate insemna probleme. Tiglele si/sau stratul de baza pot fi inadecvate, permitand apei din gheata topita sa penetreze sistemul de acoperis.
7. Tigle lipsa - atunci cand acoperisul este vazut din exterior, placile trebuie examinate. Daca acestea lipsesc sau sunt crapate ori ondulate, acesta este un semn posibil de schimbare a acoperisului. Acesta este un moment bun pentru a afla cat de vechi sunt tiglele si pentru a stabili daca acestea au ajuns la sfarsitul vietii lor utile.
8. Facturile de energie - cand facturile cu energia incep sa urce fara a creste si gradul de utilitate, este intelept sa iei in considerare motivele pentru care se intampla aceasta. Mansarda poate avea o ventilatie slaba, care poate, la randul sau, sa provoace ca sisteme de incalzire si racire a locuintei sa lucreze mai mult pentru a mentine o temperatura confortabila in intreaga casa.